Posters van historische iconen

Sinds we rond onze kampvuurtjes op de ribben van een mammoet zaten te knagen, is de mensheid een flink stuk verder gekomen. De uitvinding van wonderlijke nieuwe machines en de bouw van oogverblindende monumenten is toch wel iets om trots op te zijn. Geen wonder dat veel mensen een mooie poster van één van deze historische mijlpalen aan hun muur willen hangen! Bij posterwebwinkel BGA kan je bijvoorbeeld posters van de volgende iconen bestellen.

Gewaagde gebouwen

Van een aantal monumentale gebouwen die nog steeds staan werd gedacht dat ze onmogelijk gemaakt konden worden. De Duomo van Florence en de Taj Mahal hebben bijvoorbeeld zulke gigantische zwevende koepels dat men niet voor mogelijk hield dat ze zouden blijven staan. Toch zijn het nog steeds twee van de mooiste gebouwen ter wereld, die het ook erg goed doen op een poster. In de negentiende en twintigste eeuw bouwde men de Eiffeltoren in het Sydney Opera House, ook twee staaltjes van bouwkundig design die niet levensvatbaar werden geacht. De unieke vormen van deze en andere architectonische hoogstandjes maakt unieke monumenten echte blikvangers aan de muur.

De voertuigen die de 20e eeuw maakten

Van een paard-en-wagen zijn we binnen 100 jaar naar Jumbo Jets en zweeftreinen gegaan. De machtige voertuigen die voor zowel grote welvaart als flinke vervuiling hebben gezorgd, hebben een onmiskenbaar mooi design. Van de eerste vliegtuigjes, gemaakt van hout en canvas, en de prachtige oldtimer-wagens tot de Saturn-raket die mensen op de maan zette en de spaceshuttle die ze weer terugbracht uit de ruimte. Als je een wat wrang gevoel voor humor hebt, zou je ook kunnen kiezen voor een poster van één van de gigantische slagschepen uit de wereldoorlogen of van de Titanic die zijn eerste reis niet overleefde.

Grootse herkenningspunten

Dan zijn er natuurlijk nog de monumenten die op posters worden gezet omdat ze gewoon prachtig zijn. Daar horen een paar van de opvallendste gebouwen uit de Europese geschiedenis bij. Bijvoorbeeld de Sagrada Familia, de kerk die door Gaudí werd ontworpen en nog steeds niet af is of de Big Ben, die symbool staat voor de rijke Victoriaanse eeuw van Groot-Brittannië. De Notre-Dame en de Arc de Triomphe zijn symbolen voor Frankrijk en de toren van Pisa is onbedoeld één van de meest herkenbare gebouwen van Italië geworden. België heeft natuurlijk zijn Atomium, maar Nederland moet het zonder overbekende historische gebouwen stellen. Een poster van de Amsterdamse grachten bij lamplicht is dan waarschijnlijk nog de beste optie voor de vaderlandslievende Hollander!