Armoede in Nederland: kerstmis 2023

Nederland staat bekend als een welvarend land, als een land waar niemand in armoede hoeft te leven. Ook voor veel buitenlandse families leek Nederland het paradijs, wat de afgelopen decennia voor een gigantische migratiestroom naar ons kleine kikkerland heeft gezorgd. Zo is Nederland een multicultureel land geworden, waar kinderen gekleed gaan volgens de allerlaatste kindermode, gecombineerd met culturele en/of religieuze accessoires, zoals een stijlvolle hijab. Inmiddels telt ons land bijna 18 miljoen inwoners.

Leven onder de armoedegrens

Zoals vele andere Europese landen heeft ook Nederland momenteel te kampen met inflatie, waardoor de prijzen van diverse producten en diensten gigantisch zijn gestegen. Een groot aantal gezinnen in Nederland leeft inmiddels onder de armoedegrens: deze families vieren óf geen kerst óf een sober kerstfeest.

Afgeprijsde kindermode

Uiteraard willen ouders ook dit jaar hun kinderen verrassen met een uniek kerstcadeau. Het goede nieuws is dat kerstpresentjes helemaal niet duur hoeven te zijn. Elke winkel heeft immers artikelen in de aanbieding en ook kindermode boetieken verkopen op dit moment sterk afgeprijsde kinderkleding. Zo geeft de webwinkel Kids Brands Store tot maar liefst 50% korting op diverse merkkledingstukken voor de jeugd. Kortom, je kind(eren) verrassen met een mooi kerstcadeau hoeft geen enkel probleem te zijn.